вторник, 23 февруари 2010 г.

"Универсално" дистанционно и Pentax K20D

Става дума за използване на дистанционно от домашната "черна" техника за Пентакс - в моя случай К20Д. Още по-конкретно, ако нито едно от многото, които се търкалят във всяка къща не проработи, за използване на така наречените "универсални" дистанционни.

Далаверата: според мен никаква. От ибей можеш да си купиш такова:

за 6$ с включена доставката. По-малко и удобно е от "универсалните" дисстанционни. Но ... винаги има но!
Четох темата за тези дистанционни и явно има някакъв проблем. Може би в къщи вече си имате дистанционно и за няколкото снимки, които искате да направите, не искате да си правите труда да пазарувате от ибей, къде по-лесно е от близкия магазин за 1 лев и т.н.
Аз лично в събота от местния бит пазар, съвсем спонтанно, се сдобих с един абсолютен боклук за 5 лв. барабар с батериите - 2 бр ААА (мисля, че може и по-евтино да се намери- бит пазарите не са най-евтиното място за пазаруване).
Ето го и моето, намерих го в мрежата:

Нито от опаковката, нито от сайта на производителя става ясно, къде е произведено!
Това не е важно. Важно е как да намерите правилния код. След усилена мисловна дейност от моя страна, схванах идеята на дистанционото :oops: ! Така наречените кодове, които са в упътването (6 страници ситно изписани), всъщност са цели пакети от сигнали, а на мен ми трябва един единствен сигнал от тези стотици пакети!!! Ужас :shock: ! Нова надежда ми даде функцията за автоматично търсене на сигнал. След като доста време стисках едно от копчетата на дистанционото за да превърта и търси кодовете отново се отдадох на мисловна дейност... Как се търси... пускаш на търсене и натискаш до примала копчето за изключване. В момента, в който телевизора ти се изключи, пускаш копчето и имаш нужния пакет за твоя телевизор. Но... ако сигнала, който търсиш, не е на копчето за изключване в дадения пакет, а на някое от другите копчета... Всъщност така се и оказа.
Я да видим какво пише в интернет? Твърде малко. Намерих интересна програма, ако имаш PDA или телефон с Windows Mobile и инфрачервен порт с тази програма можеш да си щракаш Пентакса. Моят HP обаче няма такъв порт, хайде пак към дистанционите.
Най-после един горд собственик на К10Д споделя, че с дистанционото на телевизора си СОНИ и по-точно с копчетата за телетекста успява да задейства Пентакса. Да пробваме! За това дистанционно има 7 различни пакета за телевизори СОНИ. Щастието ме споходи още с втория код (159) :yahoo: ! Второто копче на предпоследния ред и първото на последния ред (от ляво на дясно) задействаха Пентакса. Изтощен (най-вече от мисловна дейност) повече опити не съм правил!
Надявам се да съм ви бил полезен и не особенно отекчителен! :beer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP